de Ana Pilar Padilla

Exista multe traditii cand vine vorba de nunti. De la sensul verighetelor, pe care mirii obisnuiau sa le poarte pentru a-si oficializa curtarea si care mai tarziu a facut loc inelului de logodna, prin rochia de mireasa si culoarea acesteia, la buchet. Initial, mireasa purta un buchet din cauza mirosului bun pe care il emana si a puritatii pe care o simboliza floarea. Aceasta traditie a evoluat pana in zilele noastre in care avem mii de propuneri facute cu flori de sezon care sunt cu adevarat minunate.

Ca si in cazul modelelor si accesoriilor de mireasa, exista multe optiuni pentru a avea cel mai bun buchet in functie de stil. O sa-ti oferim cateva sfaturi pentru a purta idealul potrivit stilului tau. Da culoare look -ului tau cu cele mai bune flori si descopera cum sa alegi buchetul de mireasa perfect .

In aceasta galerie vei putea descoperi cea mai buna selectie de buchete de mireasa in care ar trebui sa te inspiri pentru nunta ta si exista multe tipuri diferite si acestea sunt principalele:

1. Buchete de mireasa rotunde

2. Buchete de mireasa asimetrice

3. Buchete de mireasa cu tulpina lunga

4. Buchete de mireasa in cascada

5. Buchete de mireasa salbatice

6. Buchete de mireasa originale

7. Buchete de mireasa flori conservate

1. Buchete de mireasa rotunde

Este unul dintre cele mai alese buchete de mirese. Are o forma rotunda ca si cum ar fi o sfera si dimensiunea sa variaza de obicei intre 20 si 30 de centimetri . Florile perfecte pentru acest tip de buchet sunt cele rotunde, precum trandafirii, garoafele sau bujorii, care au un succes incredibil printre miresele de azi. Sunt foarte feminine si romantice. Acest tip de buchet este indicat pentru rochiile de mireasa simple si pentru rochiile de mireasa cu fuste voluminoase, precum si rochiile de mireasa cu croiala printesa.

Pentru miresele scunde, care opteaza pentru o rochie de mireasa pentru femeile scunde, este mai bine ca acest tip de buchet sa fie mic iar pentru miresele inalte, mai mare.

buchete de mireasa

2. Buchete de mireasa asimetrice

Unul dintre cele mai vizionate buchete pe blogurile de mirese si inspirationale. Este un buchet format din flori foarte diferite asezate in asa fel incat sa para dezordonat dar sunt perfect concepute pentru a fi asezate strategic. Sunt ideale atunci cand sunt combinate in tonuri pudrate cu rochii de mireasa cu gat halter, simple, dar si sofisticate, si rochii de mireasa cu decolteu dulce, unde buchetul joaca un rol important.

buchete de mireasa

3. Buchete de mireasa cu tulpina lunga

Este un stil de buchet care poate fi asemanator cu buchetele dar difera prin tipul de floare si prin tulpina florilor, care este mult mai lunga si mai subtire. Sunt perfecte pentru femeile inalte care vor trebui sa aleaga, pentru ziua lor cea mare, o rochie de mireasa pentru femeile inalte, care iubesc si rochiile de mireasa cu gat barca. Eleganta si sobrietate care contrasteaza cu florile colorate si simple.

4. Buchete de mireasa in cascada

Este un buchet in care florile cad in cascada in jos , dupa cum sugereaza si numele. Sunt foarte verticale si ideale pentru miresele inalte. Este un stil clasic care merge foarte bine daca optezi pentru un voal de mireasa. Este un buchet mai putin folosit in zilele noastre, dar atunci cand este asociat cu florile potrivite, poate fi perfect pentru ziua ta cea mare.

5. Buchete de mireasa salbatice

O tendinta care triumfa an de an este cea a buchetelor de mireasa salbatice, simple, care sunt optiunea perfecta pentru a completa aspectul unei mirese boho chic , precum si buchetele asimetrice. Aceste tipuri de buchete au un aspect mai casual si mai natural si sunt frumoase. Erau de neconceput cu ani in urma si acum sunt in varful tendintelor. Si sunt foarte usor de combinat si de facut. Sunt formate, in cea mai mare parte, din flori de sezon si plante pe cat de simple, pe atat de frumoase, precum maslini, eucalipt sau ferigi , dar si margarete de camp, astilbe sau lavanda.Sunt lipsiti de griji si au o cadere foarte buna. Ideale pentru miresele boho-chic si hippie, acestea se vor combina perfect cu decoratiunile rustice de nunta. Pe langa faptul ca sunt simple, sunt ieftine, cum este cazul paniculata , o floare mica care a trecut de la un nivel foarte secundar la a fi protagonista a mii de decoratiuni de ceremonie sau de banchet. O atingere foarte chic!

buchete de mireasa

6. Buchete de mireasa originale

Daca sunteti mirese indraznete si doriti sa iesiti din norma, mizati pe buchete de mireasa originale , diferite si foarte personale. Aici varietatea este la fel de larga ca imaginatia ta: de la buchete din origami, la pene, fructe, ramuri, praf de pene din pampas , etc… Sunt ideale cu miresele moderne, naturale, care fug de clasic.

buchete de mireasa

7. Buchete de mireasa flori conservate

In general, buchetele de mireasa sunt realizate cu flori naturale si acum sunt foarte multe mirese care opteaza pentru buchete de mireasa din flori conservate . Sunt flori naturale care, datorita unei  tehnici de conservare,  isi mentin frumusetea si  prospetimea fara a fi nevoie sa le puna in apa sau in locuri in care primesc lumina. Marele sau avantaj este ca, chiar daca le cumperi cu zile inainte de nunta, isi vor mentine perfect starea, fara teama de a fi deteriorate.

Exista si un alt tip de buchet de mireasa care este cupola sau bondu ,  este un alt stil de buchet din care se aleg flori si tulpini care se unesc printr-o carpa, este unul dintre cele mai folosite de miresele actuale.

Hortensii, bujori, trandafiri de ceai, astilbe, eucalipt , chiar si masline, sunt florile si plantele perfecte pentru a realiza un buchet de mireasa frumos si modern . Arunca o privire la tot ceea ce iti aratam si cu siguranta vei gasi designul perfect pentru stilul tau. Nu ti-ai gasit inca buchetul de mireasa visat?