Vezi explicatia finalului lui Black Widow! Cum scapa ea? Scena post-credit, Infiniti-War etc.

Cinematograful a revenit! Marvel s-a intors! Natasha Romanoff s-a intors! Exista atat de multa emotie in acelasi timp incat poate fi coplesitoare. Black Widow are loc in timpul exilului Natasha Romanoff, dupa ce Captain America: Civil War i-a despartit pe Razbunatori, iar Nat fuga de generalul Thaddeus Ross.

Pe langa dezvoltarea povestii lui Nat, filmul ne prezinta pe Yelena, Alexei si Melina. Cei patru merg intr-o misiune de a localiza si distruge Camera Rosie, impreuna cu creatorul acesteia, Dreykov. Se intorc putin! Dar cum se termina si ce sfarsit pentru Black Widow pentru Yelena, Natasha si MCU? Vom incerca sa vedem mai clar.

Capatul camerei rosii

Odata reuniti, Nat si Yelena decid sa darame Camera Rosie. Problema este ca nimeni nu stie unde este. Asadar, Nat si Melina vin cu un plan care se deruleaza incet. Este important de mentionat ca nici Yelena, nici Alexei nu stiu de plan, nici macar ca exista un plan decat mai tarziu.

Planul este viclean. Melina pare sa-i depaseasca pe restul familiei informandu-l pe Dreykov ca sunt la el acasa. In timp ce acolitii lor sunt pe drum, Natasha si Melina isi schimba hainele si fetele. Minionii sosesc, ii pun pe toti, cu exceptia Melinei, si ii duc in Camera Rosie de pe cer.

Este important sa ne amintim ca Natasha si-a activat dispozitivul de detectare pentru ca generalul Ross sa stie unde se afla si sa trimita trupele. Nat va afla despre planurile lui Dreykov, Melina va ateriza in Camera Rosie, predandu-si locuitorii in grija lui Ross. In timp ce Yelena va avea sarcina de a localiza fiolele cu substanta rosie si de a deprograma lotul actual de Vaduve pentru a le elibera.

Odata, Dreykov i-a dezvaluit reteaua sa de vaduve si i-a aratat cum acceseaza fisierele. Natasha isi tranteste fata in birou, taindu-l, deoarece nu era suficient de puternic pentru a fi eliberat din stransoarea ei. Un element cheie al Black Widow’s End este atunci cand aflam cine este cu adevarat Taskmaster. Aceasta este Antonia Dreykov, tatal ei i-a implantat un cip in cap care i-a permis sa devina imitatorul suprem.

Prinsa de vinovatia ei, Natasha o elibereaza si cei doi incep sa se lupte intr-o lupta pentru a cadea din cer. In cele din urma, Nat poate elibera una dintre fiole, eliberand-o pe Antonia din stransoarea tatalui ei. Presupusa supravietuire si reabilitare a Antoniei/Taskmaster lasa usa deschisa pentru ca personajul sa se intoarca in MCU. Vaduvele l-ar putea ajuta sa invete sa se aclimatizeze la o alta viata decat cea a unei masini de ucidere cibernetice, acum libera de influenta tatalui sau.

Cum scapa vaduva neagra generalul Ross

Generalul Ross este, in mod ciudat, singurul detaliu pe care Black Widow pare sa nu vrea niciodata sa-l abordeze pe ecran, in ciuda aparitiilor sale care inchid filmul. Pe masura ce Camera Rosie cade, convoiul de agenti al lui Ross descopera pozitia Natasei. In loc sa fuga sau sa se alature celorlalte vaduve aflate in fuga, el declara ca le va opri. Dar acolo se termina scena. Generalul Ross si Natasha nu se mai intalnesc si nu exista nicio explicatie despre cum a decurs intalnirea lor.

Nu avea nimic de schimb cu el, deoarece trimisese datele Camerei Rosii cu Yelena, iar Nat cu siguranta nu l-a doborat pe Ross, deoarece reapare in Infinity War. Singura solutie posibila era ca ea sa stea suficient de mult pentru ca Ross sa o vada si apoi sa fuga pentru a crea o diversiune. Ceea ce ar explica de ce continua sa fuga in Infinity War cu Steve Rogers si Sam Wilson.

Ce sa-ti amintesti din filmul Black Widow?

Aceasta este o poveste de fundal importanta pentru naratiune si se cuvine ca mostenirea Natasei in MCU a fost sa-i elibereze pe cei care au suferit acelasi abuz ca si ea si sa-l impiedice pe Dreykov sa faca ceva altor victime. Dar povestea lui Black Widow este, de asemenea, importanta si este esential ca in sfarsit sa fie spusa. La urma urmei, eroina l-a recrutat pe Hulk, care a doborat HYDRA dezvaluindu-si propriile pacate, care a condus Razbunatorii dupa atacul lui Thanos si care l-a adus inapoi din Abis.

Natasha merita ca povestea ei sa nu se limiteze la cineva considerat suficient de inutil pentru a-si justifica moartea in Endgame, iar Black Widow i-a dat aceasta poveste. MCU i-a facut dreptate prin faptul ca nu a adus alti eroi pentru camee, desi ar fi fost usor sa faca acest lucru. A avut loc sa respire si sa traga propriile concluzii despre motivul pentru care a revenit la serviciul activ in Razbunatorii si asta este important. Asa ca, desi nu mai este aici, principala concluzie de la Black Widow este ca Natasha Romanoff a reusit in sfarsit sa-si spuna propria poveste.

La sfarsitul filmului Black Widow , Natasha se alatura Razbunatorilor Secreti, desi generalul Ross este inca dupa ea, pentru ca ii este dator. Si in cele din urma, acelasi instinct o determina sa se sacrifice pentru ca Hawkeye sa poata trai. Noua epifanie a familiei pare sa sugereze chiar ca ea a ales sa se sacrifice, indiferent cine altcineva s-a culcat cu ea.

Ce urmeaza pentru Yelena?

Pentru cei care nu au vazut seria Falcon, Contessa Valentina este o noua actrita puternica din MCU cu misiunea de a angaja indivizi super-puternici sau exceptionali pentru un proiect inca nedeterminat. Speculatiile indica faptul ca aceasta este fie versiunea MCU a Dark Avengers, fie o noua versiune a Thunderbolts. Important este ca Val are acum doi incepatori, iar Yelena se alatura inlocuitorului Captain America, John Walker. Nu este clar exact cand a recrutat-o, dar logic ar fi fost inainte de Walker, pe care Val pare sa fie sedus de lingusiri.

In mod crucial, Val explica de ce Yelena este in seria Hawkeye de la Disney+, oferindu-l pe Clint Barton drept urmatoarea ei misiune si, de asemenea, barbatul responsabil pentru moartea Natasha. Faptul ca Yelena crede ca evaluarea lui Val despre Eye-of-Lynx sugereaza ca stie mai multe despre care spune si ca planul ei implica o lista impotriva Razbunatorilor.

Explicatia scenei post-credite a lui Black Widow

In scena post-credite Vaduva Neagra, o vedem pe Yelena meditand la mormantul Natasha. Este o recunoastere a Yelenei, dar si un semn din cap catre mama lui Nat, precum si Melina si Alexei. Aceasta scena are loc in prezentul MCU, unde vedem ca Yelena are un caine! Numele cainelui este Fanny, probabil cu referire la „Fanny Longbottom”, unul dintre alter ego-urile pe care Mason i-a dat lui Nat la inceputul filmului.

La cimitir, primeste o vizita de la Valentina Allegra de Fontaine, care ii incredinteaza Yelenei urmatoarea ei misiune: sa-l asasineze pe cel responsabil de moartea Natasha, Clint Barton. De fapt, Valentina trebuia sa debuteze in Black Widow , dar schimbarea datei de lansare a schimbat ordinea, motiv pentru care am mai vazut-o recrutand-o pe John Walker.

Stim deja ca Yelena va aparea in serialul TV Hawkeye, care va fi difuzat la sfarsitul acestui an. Acest lucru ar trebui sa ne ofere mai multe informatii despre rolul important al Yelenei in viitorul MCU.