Un somn linistit este exact ce ne trebuie dupa o zi stresanta la serviciu. Se stie faptul ca somnul este raspunzator pentru starea noastra zilnica, pentru capacitatea de invatare sau de concentrare, asadar un somn linistit timp de 7-8 ore pe zi este absolut necesar. Si pentru ca nu vrem sa apelam la medicamente moderne, cel mai bine este sa ne folosim de natura inconjuratoare pentru a dormi cat mai bine. Remediile naturiste sunt mult mai benefice pentru organism si nu au efecte pe termen lung, precum medicina moderna.

  1. Hameiul. Este foarte bun pentru organism, hameiul ajutand persoanele care au probleme cu somnul. Daca nu poti adormi desi te simti obosit, incearca un ceai de hamei care iti va alunga insomnia.
  2. Aromaterapia. Folosita inca din antichitate pentru relaxare, poate fi folosita cu succes si inainte de somn pentru a dormi cat mai linistiti. Ai grija ca aromele sa nu fie foarte puternice deoarece iti pot provoca dureri de cap. Cel mai bine este sa apelezi la aceasta tehnica doar vara, cand poti lasa geamul deschis sa se aeriseasca foarte bine camera in care dormi.
  3. Calciu si magneziu. Calciul are rolul de a intari oasele si de a creste imunitatea organismului, pe cand magneziul este bun la cresterea capacitatii de invatare (memorie). Poti consuma seara lapte degresat sau iaurt in care ai taiat o banana, sursa importanta de magneziu.
  4. Melatonina. Orezul, porumbul dulce, orzul, rosiile si migdalele sunt alimente care contin melatonina, hormon responsabil pentru un somn mult mai linistit.
  5. Levantica. Are proprietati relaxante, se poate folosi atat in aromoterapie, cat si ca ulei relaxant in baie. In apa calda adauga 6-8 picaturi de ulei de levantica si nu sta mai mult de 15 minute. Te vei simti imediat relaxata si gata pentru un somn linistitor.
  6. Ceai calmant. Cel mai bun este ceaiul de musetel atunci cand nu poti dormi. Daca stai in pat si nu poti dormi nu incerca sa te fortezi deoarece va trece chiar mai mult timp decat de obicei pentru a adormi. Du-te si fa-ti un ceai de musetel, cu siguranta te va ajuta.
  7. Valeriana. Radacina de valeriana sau extractul de valeriana face minuni impotriva insomniei. Planta este cunoscuta in special pentru proprietatile sale de somnifer natural. Poti opta pentru ceaiuri naturale, extract de valeriana sau capsule cu valeriana pentru un somn indus rapid.