Cine spune ca daca vrei sa incepi o afacere noua ai nevoie de un capital substantial, cu siguranta nu e la curent cu ultimele tendinte ale mediului de business online. Evident, nici in plan digital rezultatele nu apar peste noapte insa investitia nu este mare si iti permite sa progresezi incet dar sigur.

Mai jos vei gasi o lista cu cateva idei de afaceri care nu necesita multi bani pentru a le demara. Tot ce conteaza este sa detii cateva abilitati si sa dai dovada de perserverenta mai presus de toate.

1. Marketingul afiliat

In cazul in care ai deja un site de nisa si vrei sa scoti profit de pe urma lui, ai ocazia sa monetizezi audienta vanzand anumite servicii sau produse ale altor companii. Exista si in Romania cateva site-uri care fac acest lucru. Ultmele tendinte in materie de marketing digital sustin ca un site de nisa vinde cel mai bine. Asadar, incearca sa scrii articole lungi, cam de 3000 de cuvinte, pe o tema care trateaza subiecte de interes general si ofera solutii sub forma produsului afiliat.

2. Agentie de digital marketing

Cu o astfel de afacere nu prea ai cum sa dai gres deoarece sunt extrem de populare si reprezinta o mare pondere in domeniul de digital marketing. Multe din acestea, precum adultseo.ro sau alte agentii specializate pe o game variate de servicii, au specialisti care creaza continut, gestioneaza campanii publicitare sau pagini de social media si pun la punct strategii de marketing.

3. Social Media Manager

Daca nu ai de gand sa iti faci o echipa si vrei sa lucrezi pe cont propriu, poti opta pentru o varianta simplificata, cea de social media manager. Astfel, va trebui sa iti cauti singur clienti sau sa utilizezi diverse site-uri care iti pot oferi un client in schimbul unui comision. Totusi, e o activitate remunerata destul de bine daca reusesti sa iti atragi mai multi clienti. Avantajul e ca, o data ce ai obtinut un contract, e posibil ca acea colaborare sa se extinda pe o perioada lunga de timp daca iti faci treaba cum trebuie.

4. Realizare site-uri web

Foarte multi antreprenori decid sa investeasca in site-uri web pentru afacerilor lor deoarece sunt de un real ajutor in cresterea numarului de clienti dar si a credibilitatii in mediul de afaceri. Drept urmare, e un moment prielnic sa te gandesti sa incepi sa realizezi site-uri web daca cererea este atat de mare. E foarte usor sa gasesti comenzi: pur si mplu cauta pe Google site-uri care nu arata prea bine si propune-le o oferta ce contine imbunatatiri substantiale. Sau incearca sa contactezi cateva afaceri mici de pe plan local scriindu-le un mesaj pe Facebook.

5. Servicii de autopostare pe Instagram

Desi e posibil sa ai nevoie sa aprofundezi putin subiectul inainte sa te apuci sa faci bani din aceasta activitate, nu e nevoie de mare lucru ca sa incepi. Exista deja aplicatii care automatizeaza aceste postari astfel incat poti posta pe mai multe profile in acelasi timp. 

6. Servicii de copywriting

Un copywriter talentat este greu de gasit asa ca, daca simti ca scrisul e pasiunea ta, poti sa incepi sa iti cauti clienti pe site-uri destinate freelancerilor. Va trebui sa scrii articole pentru bloguri, texte pentru campanii publicitare, comunicate de presa, newslettere sau descrieri de produse. Ideea e ca nu e un job greu, atat doar ca implica multa creativitate si seriozitate, mai ales in ce priveste respectarea deadlineurilor.

7. Testare site-uri sau aplicatii de mobil

Daca vorbeste engleza bine si ai putin timp liber la dispozitie, poti sa optezi sa efectuezi teste pentru diverse site-uri sau aplicatii mobile. Acest job implica un minim de echipamente precum computer cu microfon si o conexiune extrem de buna la internet. Dar si castigurile sunt pe masura si nu trebuie sa depui mult efort pentru un simplu test.