Dusul este ceva ce facem in fiecare zi. Te deconecteaza pentru cateva minute, te relaxeaza, te face fericit… Dar esti sigur ca toti pasii pe care ii faci sunt corecti?

1.  ABUZ DE GEL DE DUS 

Daca intr-o saptamana ai golit sticla cu sapun lichid, probabil ca folosesti prea mult si, fara indoiala, iti va afecta sanatatea pielii.

Pentru curatare nu este nevoie de cantitati mari. Cu cat folosesti mai multe produse, cu atat corpul tau se va usca mai mult, deoarece vei elimina mantaua acida a pielii si, cel mai rau, vei lasa o pelicula de chimicale.

Daca nu va puteti controla, alegeti un baton de corp cu ingrediente hidratante, cum ar fi avocado sau ulei de masline. 

2.  NEGLIJATI BURETELE

Daca scula pe care o folosesti arata ca cea pe care o folosesti pentru a spala vasele sau chiuveta, fii foarte atent! Desi niciun burete nu este complet igienic, deoarece acumuleaza reziduuri de sapun, piele moarta si murdarie, cele sintetice sunt adevarate surse de infectie.

Da chiar si atunci? te hotarasti sa le folosesti, apoi le cauti pe cele vegetale sau marine, si pui in aplicare un plan antipoluare meticulos. Primul lucru este sa le inlocuiti la fiecare opt saptamani; a doua, spala-le si pune-le la uscat si, in al treilea rand, pune-le la cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde o data pe saptamana. 

3. NU TINTI SPATE 

Majoritatea dintre noi o avem destul de neglijata si se intampla ca intr-o zi sa te intorci spre oglinda si sa descoperi ca pielea ta este gri sau ca suferi de ?bacne? (acnee? pe ea).

Adauga la rutina ta o periere zilnica a gatului, a omoplatilor si a zonei inferioare a spatelui cu un demachiant facial pentru pielea grasa.

Trebuie doar sa ai un articol bun pentru a-l putea obtine si, astfel, pentru a evita problemele mai tarziu. 

4. SAMPON 1, BALSAM 2

Daca ai in vedere ca samponul este folosit invariabil inaintea balsamului si ca aceasta regula nu poate fi schimbata, te inseli!

Nu numai ca merita sa o faci mai intai, dar este recomandat sa o lasi sa actioneze aproximativ 10 minute pentru o hidratare profunda, poti chiar sa o aplici pe parul uscat, sa-ti pui sapca si sa lasi timpul sa curga. La sfarsit spalati si verificati daca ati fost curat; literalmente trebuie sa scartaie in timp ce se scurge.

5. DEMACHIANT SUBACACA

Daca intri la dus cu machiajul, se vor intampla lucruri groaznice. Marea majoritate a produselor de curatare nu sunt concepute pentru a o indeparta.

Inainte de baie ai nevoie de apa care contine micele: particule care capteaza murdaria, fara a fi nevoie sa deschizi robinetul chiuvetei. Demachierea devine o sarcina simpla si sigura. 

6. PERECHEAZA RAPID

Chiar daca te grabesti, barbierirea cu aparatul de ras necesita un minim de timp si ingrijire. 

Pielea ta are nevoie de pregatire pentru a preveni iritatia si firele de par incarnate. Rezerva ultimele minute de baie pentru ca apa sa inmoaie parul.

De asemenea, poti miza pe un epilator electric submersibil care iti permite o epilare de lunga durata, deoarece economiseste timp pe termen lung! 

7.  FIORBER SI ETERNIC

Baile de putin mai mult de 24°C si 10 minute se deshidrateaza, asadar? ca, cu cat dusul tau este mai proaspat si mai scurt, cu atat mai bine.

Daca nici cu cronometru si termometru senzatia nu se imbunatateste, schimba-ti sapunul cu un lapte dermatologic fara sapun care elimina impuritatile.

Pielea ta este sensibila si nu are rost sa o expui la agenti de uscare excesiv. 

8.  SARIND MASTICA

Corpul este o necesitate pe care nu trebuie sa o sari peste. Nu este pentru zilnic, dar macar o data pe saptamana adauga 10 minute la timpul alocat pentru dus si aplica un tratament de exfoliere.

Acestea nu sunt cele clasice granulate, ci variante cremoase pe care trebuie sa le emulsionezi cu putina apa si sa le aplici printr-un masaj usor pentru a lasa corpul luminos, neted si foarte mangaiat. Experienta este 100% placuta si rezultatul demn de un spa. 

9. IGNORATI UNGHII

Mainile si picioarele emailate sunt lovite, problema este ca ascund murdaria care se afla dedesubt.

Pentru a avea grija de sanatatea unghiilor tale, peria ar trebui sa fie un accesoriu indispensabil sub dus.

Trebuie sa aplici gelul de dus pe e? si sa freci bine, atat pe picioare, cat si pe maini, astfel incat umezeala sa iti permita sa scapi de acele urme de praf, piele moarta si alimente.

Alegeti unul cu peri mici si rigizi, care cu adevarat pot patrunde si elimina bacteriile.