Azi va propun o noua tehnica de a va face manichiura: in apa. Nu este deloc greu iar rezultatele sunt uimitoare. Vei avea nevoie de un pahar de unica folosinta, apa la temperatura camerei, scobitori, mai multe nuante de oja, scotch, betisoare de urechi si acetona. Sa incepem.

Pas 1: cu ajutorul scotchului inveleste zona din jurul unghiei, asa cum este prezentat si in imagine. Poti sari peste aceasta etapa daca doresti, insa va trebui la sfarsit sa stai si sa cureti cu betisoarele de urechi inmuiata in acetona restul de oja. Din pacate te vei murdari cam mult.

Pas 2: alege nuante cat mai diferite de oja: alb, albastru, rosu, negru, verde etc. Paharul de plastic il umpli cu apa si incepi sa pui cate o picatura din fiecare oja. Atunci cand oja intra in contact cu apa vei observa ca se intinde foarte bine.

Pas 3: acum pui o alta nuanta in interiorul paharului si tot asa, pana creezi 5-6 straturi.

Pas 4: cu ajutorul unei scobitori creeaza modelul dorit, tragand usor cu varful acesteia prin oja din pahar. Va trebui sa lucrezi destul de repede, deoarece oja se usuca destul de repede in apa. Incearca de mai multe ori pana obtii modelul dorit.

Pas 5: este timpul sa scufunzi degetele in apa, perpendicular. Apoi, cu ajutorul unei scobitori vei trage de pe suprafata apei restul de oja ramasa.

Pas 6: doar dupa ce ai curatat bine oja de la suprafata apei poti scoate degetele din apa. Vei observa ca oja este deja uscata.

Pas 7: indeparteaza scotchul de la inceput si unde este nevoie mai sterge din oja folosind betisoare de urechi si acetona. La sfarsit vei avea pe fiecare unghie cate un model, insa va fi foarte modern, iar prietenele cu siguranta te vor intreba la ce salon ti-ai facut unghiutele.