Casa Alba nu vrea, deocamdata, sa revina la zilele lui Michelle Obama si prefera sa minimizeze rolul din garderoba Primei Doamne.

Saptamana trecuta, Jill Biden a vizitat doua scoli din statul Pennsylvania impreuna cu noul secretar al Educatiei, Miguel Cardona, pentru a semnala revenirea la salile de clasa din unele zone din Statele Unite, unde multe scoli sunt inca inchise din cauza pandemiei. Ea a vorbit despre propria ei experienta ca profesor la o universitate publica si despre cum a trebuit sa se adapteze la predarea de la distanta si a discutat cu unii profesori. Cand echipa ei de presa a distribuit mai tarziu reporterilor briefing-ul zilei, unii au remarcat ca lipseste ceva, informatiile obisnuite despre imbracamintea primei doamne. Care, de altfel, purta o rochie alba si o jacheta roz si maro. Seful de comunicare al biroului primei doamne, Michael LaRosa a clarificat ca nu a fost o eroare.

Din Aripa de Est (in mod traditional, cea ocupata de Prima Doamna) nu au dorit sa detalieze motivele acestei schimbari, dar este usor de dedus. Intr-un moment de urgenta sanitara si economica, s-a hotarat ca este mai prudent sa nu acordam nicio importanta semnelor externe si sa distragi atentia catre alte chestiuni, se va vedea daca va avea succes. Planul lui Biden ar fi asemanator cu cel pe care de un an il pune in practica si regina Letizia, care incearca sa se imbrace in cel mai discret si mai discret mod posibil pentru ca hainele sa nu devina stiri, dupa cum a subliniat jurnalistul Mariangel intr-un articol.Alcazar, din La Vanguardia . Regina, spune Alcazar, „a impus o uniforma pentru femeie care lucreazacu costume jachete, pantofi jos si simplitatea unei bluze sau pulover cu fusta sau pantaloni”. Din acel stil de muncitor obisnuit fac parte si suvitele strategice de par carunt, care din Zarzuela au fost considerate mai potrivite decat evidentele babylight pentru un an in care mai multe crize ale institutiei s-au adunat pe langa pandemie. In turneul pe care Regii l-au facut prin Spania la inceputul verii trecute, care a dat nastere acelor imprimeuri costumiste ale cuplului care poza pe plaje si inconjurat de oameni uditi in costume de baie, Letizia a adoptat si o coafura pandemica care a fost foarte analizata, coada. de cal cu care voia sa spuna: aici am venit la munca, nu sa facem valuri. O versiune capilara a unui clasic al gesturilor politice, manecile suflecate.

Letizia Moda

Letizia Ortiz a fost vazuta in ultima vreme cu parul gri.

Revenita in Statele Unite, inaugurarea lui Joe Biden parea sa indice, intr-o saptamana de supraexcitare digitala, ca se intoarce epoca diplomatiei modei a lui Michelle Obama, in care consensul care s-a instalat in mass-media mainstream .era ca da, ca urmau sa vorbeasca despre o femeie cu functie nealeasa, dar cu multa greutate simbolica, mai ales din cauza aspectului ei, dar ca urma sa se faca din motivele potrivite. In acea zi, care a trecut la mai putin de doua zile dupa ce Washingtonul a vazut alte tipuri de tinute, s-a vorbit mult despre Hillary Clinton si Kamala Harris (si Jill Biden insasi, cu o zi inainte) purtand violet, culoarea pe care o obtineti atunci cand rosu (republican). ) si albastru (democrat) sunt amestecate, ca incercare de a promova armonia intre partide. Au fost enumerate si marcile si designerii pe care le-au purtat unii dintre protagonisti: Harris a apelat la afro-americanii Kerby-Jean Raymond, de la Pyer Moss, si Christopher John Rogers si Biden, la doua femei, Alexandra O’Neill, din Markarian, si Gabriela Hearst. . S-a discutat din nou despre semnificatia perlelor vicepresedintelui, un semn din cap catre fratia ei, Alpha Kappa Alpha, ai carei fondatori afro-americani erau cunoscuti drept „douazeci de perle” si broderia de pe rochia pe care Jill Biden o purta pentru a privi focurile de artificii noaptea. , reprezentand florile native ale fiecarui stat. Dupa aceea, si aparitia unor noi intrati pe scena, precum fiica vitrega a Kamalei Harris, Ella Emhoff (care a obtinut un contract cu IMG Models si o colaborare cu Batsheva pentru o colectie de tricotaje) sau Maisy, nepoata adolescenta a lui Maisy care a combinat un Rodarte cu Air Jordans, a parut pentru un scurt moment mediatic ca era din nou 2008, sau 2014, cand Michelle Obama a reusit sa relanseze strategia unui brand doar punand-o. A facut-o cu J.Crew,casmir viu colorat pentru preppy si s-a repozitionat ca o optiune vibranta la pret mediu. Primele rochii pe care Obama le-a ales ca Prima Doamna, jacheta de costum a cuplului cubano-american Isabel si Ruben Toledo si rochia alba fluida a lui Jason Wu, au fost interpretate ca un semn din cap catre contributia imigrantilor la economie si creativitatea americana.

Jill Biden Moda

Jill Biden a vizitat o scoala cand echipa ei nu a vrut sa faca publica in ce firma era imbracata. 

Pana la sfarsitul prezentei ei la Casa Alba, Prima Doamna a avut cea mai mare parte a presei de partea ei si s-a exercitat atat de mult in ceea ce jurnalista Rachel Tashjian a numit „complexul industrial semiotic in diplomatia SUA.” moda”, incat totul a fost impuscat. Departamentul lor de comunicare nu a trebuit sa depuna eforturi mari pentru a explica semnificatia si scopul fiecarei rochii, pentru ca deja existau jurnalisti si utilizatori de Twitter care faceau totul singuri. Daca a purtat o rochie magulitoare de albastru cobalt pentru a-si tine celebrul discurs in care a inventat sintagma „cand ei merg jos, noi mergem sus”, presa a evidentiat ca rochia a fost de Christian Siriano, un designer care a sustinut extinderea dimensiunii acesteia la toate tipurile de corpuri. Daca pui un Versace metalic cu taietura in coloana, intotdeauna era cineva care arata ca este revigorant si puternic de vazut. o femeie afro-americana care poarta haute couture atat de bine. In memoriile sale, pe care fosta prima doamna le-a promovat cu o serie de tinute mult mai indraznete decat cele pe care le-ar fi purtat cand sotul ei era presedinte, Obama a recunoscut ca intentiona sa faca o afirmatie oarecare din tot ceea ce purta. „Vizualul este totul in politica si l-am avut in vedere in fiecare tinuta. Alegerile mele au fost o modalitate de a folosi relatia mea curioasa cu ochii publicului pentru a relansa un grup divers de firme emergente”, a scris el.

Jill Biden i-ar fi fost relativ usor sa continue pe aceasta linie, dar deocamdata a decis sa renunte la ideea de a trimite mesaje cu hainele ei si prefera sa incerce sa nu vorbeasca despre ceea ce poarta. Faptul ca nu vor comunica in mod explicit ce poarta Prima Doamna nu inseamna ca fiecare pantof si fiecare jacheta nu vor trece printr-un proces de veto. Cel mai probabil, echipa lui va continua sa monitorizeze ca aproape tot ceea ce poarta este de origine americana, ca femeile si minoritatile sunt reprezentate, ca nu exista piese revoltator de scumpe – precum celebra jacheta Dolce & Gabbana de 50.000 de euro pe care Melania Trump a luat-o in Italia – nici insensibil din punct de vedere cultural. Nici nu pare ca Biden se va imbraca ca o doamna coloniala pentru a vizita Kenya, asa cum a facut anterioara Prima Doamna in 2018.

Moda, ca orice alt sector economic, va avea, de asemenea, nevoie de ajutor in criza care este deja in desfasurare si, de fapt, mai multe firme, inclusiv Reformation si Everlane, au semnat o declaratie prin care cer administratiei Biden sa numeasca un „tar” al modei. ” pentru a sprijini un sector care misca 368.000 de milioane de dolari in tara. Ramane de vazut daca acea cerere va fi ascultata, dar deocamdata se pare ca ceea ce nu se va intampla este sa se concentreze toata atentia asupra sotiei presedintelui, care este si profesoara de engleza in varsta de 69 de ani.