Alegerea mobilei de bucatarie este un proces destul de stresant pentru foarte multi oameni. Nu trebuie sa fie asa, iar lucrurile ar trebui de fapt sa fie foarte simple. Daca iei in considerare urmatoarele sfaturi, atunci vei putea face o alegere excelenta, fara stres si fara batai de cap.

Decide daca mergi pe ceva personalizat sau prefabricat

Dacă aveți bugetul necesar, atunci dulapurile personalizate reprezinta un mobilier excelent. O firmă profesionistă de design de bucătărie va lua un plan al spațiului dvs. și va descoperi cele mai bune modalități de a maximiza spațiul de depozitare, stilul și eficiența noilor dulapuri de bucătărie. Puteți obține dulapuri de colț în formă perfectă pentru pereți, sertare extensibile care se așează perfect în cele mai convenabile locuri – opțiunile sunt nelimitate atunci când aveți dulapuri personalizate. Puteți construi cu adevărat bucătăria perfectă care sa se adapteze excelent la nevoile intregii familii.

Nu vă mulțumiți cu dulapuri obisnuite pentru bucătărie – acestea ar trebui să vă atragă!

Desigur, dezavantajul este că dulapurile personalizate și designul bucătăriei sunt foarte scumpe. Va trebuie un buget destul de consistent pentru o asemenea alegere. Insa, rezultatul final va fi cu siguranta unul minunat. În cele din urmă, totul depinde de tine, de bugetul tău și de nevoile tale. Dacă nu sunteți sigur, ați putea încerca dulapuri semi-personalizate, a căror gamă de prețuri se încadrează undeva la mijloc. Aceste modele semi-personalizate utilizează stilurile și culorile ușilor din interior, dar pot fi personalizate pentru a se potrivi mai precis bucătăriei dvs.

Maximizați spațiul de stocare (mai ales într-o bucătărie mică)

Dacă sunteți genul de persoană care gătește mult (dacă citiți acest lucru, probabil că sunteți), atunci probabil că aveți o mulțime de aparate, ustensile si produse alimentare. Dacă vă aflați într-o casă sau un apartament mai mic, probabil că vă chinuiți să găsiți locuri unde să va depozitați toate aceste articole. Ca atare, este o idee bună să vă gândiți la modalități eficiente de a maximiza spațiul din dulapurile de bucătărie. 

De exemplu, sertarele de bucătărie devin din ce în ce mai obișnuite în design-urile contemporane, deoarece îmbunătățesc organizarea și vă permit să stocați mai multe lucruri într-o manieră verticală. Un dulap standard în bucătărie care are o înălțime relativ mare ar putea neglija destul de mult spațiu de stocare potențial – mai ales dacă există foarte mult spațiu gol în partea de sus. Instalarea sertarelor practice transformă acest lucru în mai multe niveluri de depozitare, maximizând atât spațiul vertical, cât și cel orizontal.

Optati pentru dulapurile de perete

Acestea fiind spuse, dulapurile de perete sunt o modalitate excelentă de a profita de spațiu de stocare suplimentar fără a vă limita suprafața de blat. Atât dulapurile de bază, cât și dulapurile de perete pot fi proiectate în așa fel încât să ocupe mai puțin spațiu. Dacă vă plac tonurile de lemn natural, adăugarea de dulapuri simple din placaj sau rafturi din fibră de densitate medie va adăuga un plus de valoare bucătăriei dvs. Sună atât de simplu, dar mulți oameni trec cu vederea aceste modalități simple de a-și îmbunătăți soluțiile de stocare. În mod ideal, doriți să maximizați fiecare centimetru, astfel încât să nu fiți nevoit niciodată să aruncați lucrurile sau să vă opriți din a cumpăra noi aparate si procesoare de alimente, deoarece nu aveți unde să le puneți!