Atractia fizica este primul pas cand vine vorba de stabilirea unei relatii romantice cu cineva. Dar, cat de important este? Haideti sa aflam.

Cum sunt intalnirile in ziua de azi?

Lumea intalnirilor de pe matrimonialefemei.net a fost martor la schimbari semnificative in ultimii ani. Au disparut zilele romantismului, care au inclus priviri furate si comunicarea cu zambete. Acum, oamenii au optiunea de a-si alege partenerii in aplicatiile de intalnire. Intrati pe un site de dating si aveti acces la un intreg grup de parteneri potentiali.

Daca cineva trebuie sa fie sincer, primul lucru luat in considerare despre o persoana este de obicei aspectul sau fizic. Cel putin pe aceste aplicatii, acesta serveste ca un factor decisiv in ceea ce priveste daca veti ajunge sa mergeti la prima intalnire sau nu.

Deci, este foarte important sa fii atras fizic de partenerul tau? Ce se intampla daca nu esti? In primul rand, nu exista nimic de ingrijorat daca nu simtiti atractie initiala. Femeile sunt conectate diferit si pe masura ce atasamentul lor emotional fata de o persoana creste, atractia fizica atinge cote maxime.

Sanatate emotionala

Chimia fizica este, in general, scanteia instantanee pe care o simti cu o persoana. Este magnetul initial care te atrage mai aproape de o persoana. Aceasta chimie este ceva care nu include personalitatea partenerului, obiectivele comune sau orice altceva ci se bazeaza doar pe aspect. Dar, sa devenim reali, nu este ca filmele in care te indragostesti de o persoana la prima vedere.

Atractia fizica este importanta, dar nu totul

Cultura populara a facut ca multi sa creada ca aspectul este totul. Este adevarat ca aspectul este probabil primul pas pentru selectarea unui partener romantic, dar nu ar trebui sa fie singurul factor. O relatie puternica si sanatoasa nu este despre cum arata o persoana, ci cum se comporta o persoana.

Atractia reala nu se refera doar la aparitii, ci la o combinatie de diferite aspecte precum conexiunea fizica, emotionala si spirituala, impreuna cu prietenia si alte calitati. Acestia sunt factorii care va ajuta cu adevarat sa construiti o legatura sigura. Prin urmare, este important sa va concentrati si pe alte aspecte, in loc sa va limitati relatia cu aspectul partenerului.

Cercetarile sugereaza ca nu dorim parteneri extrem de atractivi si matrimoniale femei, ci pe cei care sunt suficient de atractivi. Intr-o cercetare, lipsa de atractivitate a fost asociata cu calitati negative, dar atractivitatea moderata a fost necesara pentru a face asociatiile cu calitatile pozitive.

Evalueaza daca esti atras fizic de oricine altcineva

Daca pozitia dvs. pentru partenerul dvs. actual nu se schimba cu timpul, atunci ar putea fi un motiv de ingrijorare. Observarea altor barbati si a te simti atrasa de ei inseamna ca nu este nimic in neregula din punct de vedere medical, dar cu siguranta trebuie sa iei o decizie cu privire la relatia ta.

Pe de alta parte, daca nu sunteti atrasa deloc de nimeni, atunci poate doriti sa va uitati la conditiile medicale de baza.

S-ar putea sa insemne ca ai pierdut sentimente de dorinta sexuala, care nu are nici o legatura cu partenerul tau. Uneori, pastilele hormonale de control al nasterii sau antidepresivele pot afecta cu adevarat dorinta sexuala. Chiar si depresia, stresul si anxietatea pot provoca anumite modificari si pot duce la libidoul redus. Prin urmare, este important sa discutati cu medicul dvs. pentru cele mai bune sfaturi.

Abordeaza orice resentiment fata de partenerul tau

Ar putea exista o lipsa de chimie fizica cu partenerul dvs. daca exista o anumita furie reprimata fata de el/ea. Uneori, s-ar putea sa nu poti sublinia instantaneu cauza exacta a furiei, dar daca iti faci timp pentru a analiza relatia ta, s-ar putea sa ai raspunsurile tale. Aceste sentimente reprimate pot contribui destul de mult pentru a nu se simti atrasa de partenerul tau.