Ca si companie, crede profund in darea inapoi si in principiile dezvoltarii software open source. Vorbim despre asta in mod regulat si facem asta de aproape un deceniu. In 2020, am decis sa formam o echipa de baza WordPress. O echipa care acum este formata din 5 angajati cu norma intreaga. Echipa primeste ajutor de la mai multe persoane din companie care au un numar de ore in fiecare saptamana pentru a lucra la nucleul WordPress. Acest blog este urmatorul pas pe aceasta cale. Impartasim comunitatii ce face echipa noastra, ce pasi facem si de ce ii facem.

Echipa noastra este formata din mai multe persoane care detin „pozitii” in comunitatea WordPress, formale si informale. Impreuna, aducem zeci de ani de experienta WordPress si petrecem sute de ore lucrand la nucleul WordPress, in fiecare saptamana. Aceasta este o forma de putere si aceasta putere are nevoie de responsabilitate.

Transparenta de ce

Multe din ceea ce se intampla in comunitatea WordPress este transparent. Ceea ce nu este clar, uneori, este de ce oamenii din comunitatea WordPress isi doresc ceva. Desigur, nu este ca oamenii ascund asta, ci pentru ca uitam sa vorbim despre asta. Pe bloguri puteti urmari impreuna cu toate dezbaterile, in canalele WordPress Slack puteti urmari discutiile. Pentru a genera un sentiment de comunitate, transparenta este primordiala. Acest citat al lui Dalai Lama nu poate fi mai adevarat:

Lipsa de transparenta duce la neincredere si un sentiment profund de nesiguranta.

Asadar, in timp ce procesul este destul de transparent (si cred ca putem imbunatati si asta), motivul nu este adesea la fel de clar. Cred ca a intreba de ce sa ne intrebam mai des este ceva pe care ni-l datoram noua insine, pentru a reflecta mai bine si, de asemenea, pentru a construi solutii mai bune. De exemplu: lucram la un proiect de editare completa a site-ului. De ce? Care este scopul acelui proiect? Ce probleme rezolva si pentru cine? Este important sa raspunzi la astfel de intrebari si apoi sa le traduci inapoi in obiectivele proiectului. 

Sa va dau un exemplu. Echipa va lucra in colaborare la un proiect pentru a imbunatati actualizatorul WordPress. Am anuntat acest lucru in noiembrie. Acea postare a atins „de ce acum”. Dar, cred ca ar fi mai bine daca am sublinia, pe propriul nostru site, de ce conteaza ca acele probleme sa fie rezolvate. Vedeti, una dintre puterile open source este ca, daca toata lumea rezolva problemele cu care se confrunta, tinand cont de nevoile comunitatii mai mari, obtinem cel mai bun rezultat posibil. 

Transparenta gandirii in evolutie

In politica, schimbarea pozitiei cu privire la ceva este adesea considerata slaba. Pe masura ce WordPress creste si unii dintre partile interesate sai devin companii din ce in ce mai mari, unele dintre aceste procese devin in mod inerent politizate. Astfel, schimbarea pozitiei tale fata de ceva ar putea incepe sa fie considerata ca fiind slaba in cadrul comunitatii. Nu suntem in totalitate de acord cu aceasta notiune . Gandul evolueaza in timp si asta e in regula. De aceea, vrem sa ne documentam gandurile cu privire la deciziile pe care le luam in mod inevitabil. Ne dorim ca oamenii sa-i poata contesta. Apoi, putem avea discutii despre asta si poate ne razgandim.

Deoarece gandurile pot evolua, este bine sa crestem gradul de constientizare cu privire la problemele pe care le vedem si sa le discutam. Am descoperit ca a face acest lucru in postarile de blog, de preferinta in cele bine construite, este o modalitate excelenta de a reflecta asupra acestor probleme. Este o modalitate buna de a deschide discutii. Sper ca ne va conduce sa aducem lucruri pe masa pe care apoi sa le putem discuta cu comunitatea mai larga. 

Deci cum se numeste acest blog?

Acest blog are un nume: WordPress core development blog. Probabil va veti referi la el ca „blogul de baza al lui” sau ceva de genul acesta. Este important sa-i dam un nume specific pentru comunicarile noastre interne, dar si sa-l distingem de blogul nostru SEO. Si ne place sa dam lucrurilor nume descriptive. Acesta este fundalul nostru SEO, cred. Inseamna asta ca vom acoperi doar dezvoltarea de baza pentru WordPress? Probabil ca nu. Avem oameni in aproape toate echipele de baza WordPress, asa cum puteti vedea din pagina noastra de 5 pentru viitoarele angajamente. Cu toate acestea, marea majoritate a muncii pe care o facem este in si in jurul nucleului WordPress, de unde si numele.

Astept cu nerabdare ceea ce acest blog si echipa noastra de baza WordPress ne pot ajuta cu totii sa realizam, sper ca si voi faceti!