Este greu de spus daca un copil este indigo sau nu, deoarece acest termen nu are o baza stiintifica; Este un concept care a plecat de la un argument psihic care a inceput sa aiba loc la inceputul anilor optzeci. Se crede ca aceasta versiune a copiilor este produsul evolutiei intelectuale si spirituale, reflectata in modele de comportament diferite de cel obisnuit de pana atunci.

Nu toti parintii ajung sa se intrebe daca copilul lor este indigo, deoarece este o idee care nu a fost suficient de raspandita . Este posibil sa avem un copil cu caracteristicile acestor copii, dar invatam sa ne descurcam cu asta fara sa fie o problema majora; si adevarul este ca nu este un raspuns care trebuie cunoscut, pentru ca fie ca stim ce sunt sau nu, trebuie sa-i crestem cu dragoste .

In acest sens, doar cei care au cunoscut cumva termenul, incep sa se intrebe daca ar putea exista un copil indigo in familia lor si este probabil sa inceapa sa relationeze trasaturile acestor fiinte, la oameni pe care ii cunoastem si chiar cu care ne identificam. acest. In zilele noastre nu este atat de mult faptul ca au proliferat, ci ca mai multi oameni ajung sa vada indigo acolo unde nu exista.

Cum sa faci diferenta dintre un copil indigo

Deci, nu toti copiii cu trasaturi indigo sunt, de multe ori este vorba despre asemanari cauzate de crestere si de mediul in care se dezvolta. Cu toate acestea, daca banuim ca copilul nostru ar putea fi unul dintre acestea, este posibil ca comparand aceste trasaturi sa gasim raspunsul. Copiii indigo pot fi:

  • Intuitiv.  Acest aspect este legat de o structura diferita a creierului, care te face sa percepi anumite lucruri pe care altii nu le percep , pe langa faptul ca esti constient de el.
  • Ei arata in mod clar o mare incredere in sine.  In general, aceasta caracteristica ii deosebeste intr-un rol arogant sau cu un anumit aer de superioritate .
  • Au o imaginatie inalta.  Ei dau dovada de un grad ridicat de creativitate in lucrurile pe care le fac, motiv pentru care se plictisesc de acele activitati de rutina care nu le dau sansa sa-si lase fanteziile sa zboare.
  • Acestor copii le este greu sa urmeze ordinele sau au o afinitate cu figurile de autoritate , sunt considerati independenti in actiunile si deciziile lor.
  • Au o inteligenta mare si au capacitatea de a rezolva probleme tehnologice sau lucruri care pot fi de neinteles pentru adulti.
  • Ei prezinta semne caracteristice copiilor hiperactivi , cum ar fi somnul putin, a fi activi fara odihna si uneori fac crize de furie cu un strigat asurzitor.
  • In general, acestor copii nu le place sa mearga la scoala , asta tine de calitatea lor de a fi independenti, ca nu sunt buni sa primeasca instructiuni si sa cada in rutine.
  • Este probabil sa le fie dificil sa se relationeze cu cei mai multi dintre colegii lor si cu alti copii, deoarece devin atat de diferiti incat nu exista empatie. Se crede ca doar doi indigo pot fi prieteni grozavi.
  • Este foarte obisnuit ca nimic nu pare sa fie potrivit pentru ei, deoarece sunt nemultumiti si capriciosi.
  • Ei tind sa fie foarte sinceri si sa solicite explicatii ample pe orice subiect sau cu scopul de a intelege orice solicitare care le este adresata.
  • Unii sunt rebeli si se straduiesc doar sa duca la bun sfarsit acele lucruri care ii intereseaza.

Nu exista nici un test pentru a diagnostica un copil indigo, dar nu este ceva care este total necesar, deoarece nu este o boala sau o afectiune care necesita tratament special. Singura complicatie pe care ar trebui sa o aiba parintii este sa nu stie cum sa-i creasca sau ce tratament sa le dea; totusi, principalul lucru este sa fim toleranti si iubitori cu copiii nostri, indiferent daca sunt indigo sau nu.

Cu toate acestea, este foarte important sa incercam sa le hranesti dorinta de a invata si sa incurajeze dezvoltarea abilitatilor lor , deoarece tratamentul neadecvat ii poate frustra, deoarece sunt foarte sensibili si in general neintelesi de parintii lor care nu impartasesc caracteristicile lor emotionale.