The Squid Game ”, „ La Casa de Papel ” si „ Stranger Things ” sunt serialele cele mai vizionate din istoria Netflix , in timp ce „ Bird Box ” si „Rescue Mission” conduc lista celor mai populare filme, potrivit datelor de la The Squid Game. 

Cu ocazia lansarii, marti, a unui nou site web -disponibil deocamdata in engleza si spaniola dar cu o extindere a limbilor programata pentru 2022-, Netflix a pregatit cateva prime listari cu date globale.

Potrivit acestor listari, sud-coreeanul „The Squid Game” a acumulat 1,6 miliarde de ore vizionate in primele 28 de zile de expozitie (care este perioada pe care platforma o foloseste pentru a genera cifrele), ceea ce il face cel mai popular serial din istoria Netflix. .

Pe sezoane, al doilea ar fi Bridgerton(care se afla in fruntea listei serialelor in limba engleza), cu 625 de milioane de ore vizionate in prima luna de lansare.

Dar daca se adauga vizualizarile diferitelor livrari, spaniolul „La Casa de Papel” ajunge la 1.440 de milioane de ore vizionate cu sezoanele 3, 4 si 5; „Stranger Things” ajunge la 1.009 milioane de ore vizionate; „13 motive de ce”, 972 si „Tu”, 925, in toate cele trei cazuri cu sezoanele 2 si 3.

Urmeaza o alta productie spaniola, „Elite”, care are 532 de milioane de ore vizionate (acumulate pentru sezoanele 2 si 3) si este urmata la mica distanta de francezul „Lupin” cu 531 de milioane, cu cele doua transe ale sale.

Mai jos este lista:

  1. „Jocul calmarului”
  2. „Rafatul de bani”
  3.  „bridgerton”
  4. „Lucruri mai ciudate”
  5. „13 motive pentru care”
  6. „tu”
  7. „Elita”
  8. „Lupin”

Cele mai vizionate filme de pe Netflix

Cat despre cinema, lista celor mai urmarite productii in limba engleza este in frunte cu „Bird Box” (2018), cu Sandra Bullock, care a inregistrat 282 de milioane de ore vizionate in acele primele 28 de zile pe care le inregistreaza Netflix.

Urmeaza „Rescue Mission” (2020), cu Chris Hemsworth, care a ajuns la 231 de milioane de ore vizionate, si „The Irishman” (2019), filmul lui Martin Scorsese cu Robert de Niro si Al Pacino care a trecut prin cinematografe inainte de a fi lansat pe platforma, unde a atins 215 milioane de ore de vizualizari.

In lista cinematografelor nevorbitoare de limba engleza, cel mai vizionat titlu a fost filmul german „Blood Red Sky” (2021), cu 111 milioane de ore, urmat de doua filme spaniole: „The Platform” (2019), cu 108 milioane. de ore si „Below Zero” (2021), care a acumulat 78 de milioane de ore vizionate.

Va oferi in fiecare marti — cu date de luni pana duminica a saptamanii precedente — patru liste cu cele mai vizionate propuneri ale sale: Filme in limba engleza; Filme care nu vorbesc engleza; Seria in limba engleza si seria in limba non-engleza.

Iata lista:

  1. „Cutie cu pasari”
  2. „Misiune de salvare”
  3.  „Irlandezul”
  4. „Cerul rosu de sange”
  5. „Platforma”
  6. „Sub zero” 

Cel mai vizionat pe Netflix in ultimele saptamani

In primele listari saptamanale de astazi, cele mai vizionate productii sunt „Red Notice” ca film in limba engleza (148,7 milioane de ore vizionate saptamana trecuta) si italianul „Yara” ca film in alta limba engleza (17,95 milioane ), urmata de brazilianul „7 Prisioneiros” (9,69).

Al treilea sezon din „Narcos Mexico” este cel mai vizionat al serialului in limba engleza (50,29 milioane), iar „Squid Games” ramane imbatabil ca serial nu in engleza (42,79), intr-o lista in care se afla si pe locul patru. pozitie, brazilianul „Carinha de Anjo”; mexicana „Revenge of the Juanas”, pe locul sapte, si columbianca „Yo soy Betty, la fea”, pe locul noua.

Noile date le inlocuiesc pe cele pe care pana acum Netflix le-a dat de milioane de telespectatori si care au fost destul de controversate deoarece era suficient ca un abonat sa vizioneze un anumit continut timp de doua minute pentru a fi socotit ca spectator.

Acum, platforma adauga orele de vizionare ale fiecaruia dintre produsele sale si cu asta va pregati listele saptamanale ale celor mai populare filme si seriale.

„Dupa ce a examinat diferite optiuni”, platforma, prezenta in 190 de tari, a decis ca masurarea orelor de vizionare „este un indicator clar atat al popularitatii unui titlu, cat si al satisfactiei generale a abonatilor”, dupa cum se explica in blogul sau.