Te-a atras vreodata ideea de a avea un amant? Si nu orice fel de amant, ci un adevarat Don Juan, pentru care trupul tau sa nu aiba nici un secret, care sa fie in stare printr-o atingere miraculoasa sa iti provoace vibratii pana in adancurile nestiute ale corpului? Un seducator modern care sa poata avea orice femeie printr-o privire, dar care sa te doreasca doar si doar pe tine?

Daca ai o relatie de peste doi-trei ani, atunci probabil ca da, ti-ai imaginat de cateva ori cum ar fi sa ai un amant secret, doar de tine stiut… Dar ai stat vreodata sa analizezi aceasta dorinta, de ce anume te atrage aceasta idee? Pentru ca femeile sunt monogame prin natura lor, ele nu au nevoie decat de o persoana langa ele si daca acea persoana este cea potrivita, nu-si doresc alte aventuri…

Atunci, de ce se insinueaza subtil fantezia de a avea un amant? Toti psihologii sunt de acord cu privire la un lucru: in timp ce barbatii au fantezii si isi doresc o aventura cu o straina din dorinta de sex – sex cat mai mult si cat mai pasional, femeile au fantezii si isi doresc o aventura mai degraba din dorinta de intimitate emotionala!

Asadar, ce aduce cu sine ideea de amant? Daca nu este doar o fantezie trecatoare si te surprinzi gandindu-te cam des la aceasta posibilitate, atunci una din doua: fie chiar este vorba despre sex – iar partenerul nu te satisface, fie este vorba de faimoasa nevoie de intimitate emotionala proclamata de catre psihologi!

Daca este vorba de prima problema, ca partenerul nu te (mai) satisface sexual si compensezi prin fantezii cu un amant sau chiar planuiesti sa treci la acte, opreste-te putin si gandeste-te! Esti sigura ca un amant te va satisface, daca partenerul cu care ai petrecut doi sau mai multi ani impreuna si care ar trebui de acum sa iti cunoasca trupul mai bine ca oricine, nu a reusit? Esti sigura ca faptul ca viata voastra sexuala nu este atat de grozava e din vina lui si nu a ta? Ai incercat sa o condimentezi prin aventuri in locuri publice, jocuri de roluri sau joculete erotice? Da o sansa sexului cu partenerul inainte sa te gandesti sa-ti gasesti un amant. Si asta nu numai pentru ca infidelitatea nu este un lucru de care sa fii mandra, ci si pentru ca s-ar putea sa fii crunt dezamagita!

Iar daca este vorba de a doua problema, nevoia de intimitate emotionala, atunci iti imaginezi ce placut ar fi sa ai un amant care sa te doreasca numai pe tine, care sa te reasigure permanent ca esti cea mai frumoasa, cea mai atractiva, care sa iti ofere constant si reasigurare sexuala – ca esti cea mai pasionala si sexy femeie! Dar tu iti creezi din acest amant imaginar un ideal de barbat care nu exista! Daca partenerul tau, care te iubeste, iti face prea rar complimente, atunci cat timp crezi ca un strain cu care faci doar sex iti va indeplini aceste nevoi?

Fantezia de a avea un amant trebuie sa ramana doar o fantezie, altfel vei descoperi ca tot ceea ce parea atat de misterios, de atractiv, de fatal in imaginatia ta se transforma intr-o banala aventura. Acel amant seducator, vei afla, este doar un barbat ca orice alt barbat, poate mai rau la pat decat partenerul tau, pe care l-ai inselat atat de usor!

Ce se poate intampla mai rau decat atat – daca te indragostesti de acest amant? Sa spunem ca nu vei fi dezamagita de punerea in practica a fanteziei tale, sa spunem ca intr-adevar gasesti un barbat seducator, sexy, irezistibil, care te doreste si stie cum sa te satisfaca si cu ochii inchisi! Cat timp iti va lua pana vei transforma fantezia cu amant intr-o fantezie in care el este chiar iubitul tau, in care il poti avea mereu, fara secrete si ascunzisuri? Caci, spre deosebire de barbati, femeile vor siguranta emotionala, ele nu-si doresc decat pe moment pasiunea si excitatia misterului si a secretului, ele vor cauta mai devreme sau mai tarziu confortul si siguranta data de cuplu. Poti fi atat de data peste cap de catre frumosul tau amant incat sa-ti parasesti partenerul si sa ai nebuna idee de a incepe o relatie cu el! Insa o relatie inceputa in secret si un barbat care ti-a fost amant nu se pot transforma peste noapte intr-o relatie serioasa si un partener stabil de cuplu! Poate ca el tocmai de aceea a si fost atras de tine: pentru ca nu-ti doreai (la inceput) decat sex! Si asta a fost reteta perfecta – cum sa-ti distrugi viata in cativa pasi simpli: iti cauti un amant, te indragostesti de el, iti parasesti partenerul, ii propui amantului sa-ti fie noul partener, final!

Insa se poate intampla si altfel: in cadrul relatiilor de durata, a casniciilor, in care partenerii sunt de peste cinci-sase ani impreuna si care mai rezista doar datorita obisnuintei, a rutinei si eventual a copiilor, ambii parteneri pot avea relatii destul de lungi in afara cuplului! Astfel, o femeie pentru care cuplul (casnicia) nu mai inseamna aproape nimic isi va cauta un amant nu numai din dorinta de sex si de aventura pasionala, ci pentru ca sotul nu ii mai ofera absolut nimic: sentimente, emotii, comunicare. Amantul se transforma in aceste cazuri din iubit senzual intr-un al doilea partener al femeii, cu care poate avea o relatie chiar lunga! Pare un scenariu de telenovela poate, insa in societatea de astazi se intampla des: femei de varsta a doua carora mariajul nu mai are ce sa le ofere isi gasesc un amant, de obicei la randul sau barbat casatorit! Aici nu mai este vorba de fantezie, ci de simpla nevoie a fiintei umane de companie, de iubire sau macar afectiune, de comunicare si confort emotional.

In afara acestei ultime situatii, ideea de amant ar fi mai bine de cele mai multe ori sa ramana exact ceea ce este atunci cand se naste in mintea unei femei: o fantezie! Caci se poate intampla sa risti prea mult si sa obtii prea putin.