Indiferent de vârsta pe care o are câinele tău, este foarte probabil ca acesta să înceapă să se joace cu bolul de măncare și să îl roadă.  Pentru a preveni întâmplarea acestui incident foarte neplăcut este bine să utilizați boluri rezistente, care vor împiedica patrupezii neastâmpărați să le strice. Cu această ocazie, am realizat un top al celor mai rezistente boluri pentru câini.

1. Bolurile pentru câini din metal

Aceste castroane pentru hrana câinilor sunt fabricate, de obicei, din oțel inoxidabil, ceea ce le oferă o rezistență nemaivăzută contra dinților ascuțiți ai marilor sau micilor blănoși. Cel mai probabil câinele dumneavoastră se va juca cu acest bol, însă nu va reuși să îl roadă și să îl distrugă ulterior.

Dacă dotiți ca bolul animalului dumneavostră să nu se mai miște în timp ce acesta se hrănește, puteți opta pentru un bol cu garnitură de cauciuc atașată pe partea inferioară a acestuia. Astfel, animalul va mânca într-un mod curat, fără să verse hrana, pentru că garnitura de metal este antiaderentă, adică nu alunecă de pe suprafața pe care este așezat.

Exemplu de bol pentru câini, din metal, cu bază antiaderentă: https://www.market365.ro/castron-inox-pentru-animale-antiderapant-450-ml

Acestea se găsesc în diferite mărimi, de la 250 de mililitri, până la 2,7 litri.

2. Boluri pentru câini din plastic

Bolurile fabricate din plastic pentru câini nu sunt atât de rezistente ca și cele din metal, însă există unele boluri confecționate dintr-un plastic foarte dur și rigid. Acest plastic este unul  care va rezista o perioadă de timp, în ciuda faptului că patrupedul dumneavostră îl va roade. 

De asemenea, există și boluri de plastic cu garnitură de cauciuc, sau cu ventuze. Ventuzele sunt atașate pe parte inferioară a castronului și se lipesc de podea, pentru a împiedica câinele să ia bolul și să îl roadă.

3. Castron pentru câini din silicon

În cazul în care nu găsiți o modalitate de a vă face câinele să renunțe la rosul bolurilor, puteți alege bolurile din silicon. Pe acestea le poate roade, însă datorită materialului elastic din care sunt  confecționate, nu se vor rupe. Astfel, câinele dumneavostră va avea o jucărie în plus.

Bolurile din silicon au, de obicei, o ventuză detașabilă în partea de jos, cu ajutorul căreia puteți lipi castronul de podea în timp ce câinele se hrănește. După ce animăluțul își termină masa, ventuza se poate da jos, iar câinele poate roade fericit bolul.