Vacanta si concediul sarbatorilor de iarna sunt asteptate cu mare nerabdare. Pe langa faptul ca sarbatorile de iarna sunt un minunat prilej de a petrece alaturi de cei dragi, ce poate fi mai frumos decat sa va acordati putin timp si sa vizionati cateva filme care sa va invaluie in atmosfera calda a Craciunului? De aceea dorim sa va prezentam cateva dintre cele mai frumoase filme de Craciun, pe care le puteti viziona alaturi de familie sau alaturi de persoana iubita.

Filmele cu si despre Craciun sunt foarte apreciate in aceasta perioada a anului; chiar daca nu intotdeauna sunt cele mai reusite, ele reusesc sa puna un zambet pe chipurile tuturor. Traditia filmelor de Craciun are o istorie destul de indelungata, unele dintre acestea relatand povesti incredibile.

Unul dintre cele mai frumoase filme de Craciun din toate timpurile este Elf. Elf este o comedie de exceptie care il aduce in rolul principal pe actorul Will Ferrell. Povestea este una incredibila: un baietel este crescut de catre elfi, iar cand calatoreste in New York sa isi cunoasca tatal adevarat are de infruntat o lume cu totul si cu totul diferita de cea in care a copilarit. La inceput ii este foarte greu sa se acomodeze cu traiul new york-ezilor, insa reuseste sa aduca magia Craciunului in viata tuturor. Elf este un film amuzant pe care il puteti viziona alaturi de cei dragi in Ajunul Craciunului sau in preajma sarbatorilor de iarna.

Un alt film deosebit, realizat in spiritul Craciunului, este animatia The Nightmare Before Christmas. Filmul a aparut in anul 1993, fiind produs de catre Tim Burton; este un film care se incadreaza genului fantasy, reusind sa capteze atentia atat celor mici, cat si adultilor prin povestea minunata pe care o relateaza. Filmul prezinta peripetiile personajului Jack Skellington dupa ce deschide o poarta spre “Christmas Town”. Persoanjul il rapeste pe Mos Craciun dorind sa preia sarcinile sale, insa aici incepe adevarata sa aventura. Este un film cu adevarat deosebit care va va transpune intr-o lume cu adevarat fabuloasa.

Cei mici vor fi incantati daca in ziua de Craciun vor urmari seria Rudolph the Red-Nosed Reindeer care relateaza povestea celui mai indragit ren, Rudolf. Acestia vor fi fascinati de lumea care le este prezentata.

Un film foarte apreciat pe care unele persoane obisnuiesc sa il urmareasca in fiecare an in preajma sarbatorilor de iarna este How the Grinch Stole Christmas. Nu doar cei mici sunt incantati de fascinanta poveste, ci si adultii. Filmul are la baza povestea scrisa de Dr. Seuss. Grinch este personajul principal al povestii. Acesta se simte respins de cei din jurul sau si de aceea doreste sa distruga sarbatoarea preferata a tuturor, Craciunul. Insa spiritul Craciunului este mult mai puternic decat dorinta sa de a strica aceasta minunata sarbatoare, iar Grinch isi schimba atitudinea datorita noilor sai prieteni.

Un film clasic, cu o poveste de viata impresionanta, este It’s A Wonderful Life, aparut in anul 1946. Filmul urmareste viata unui tanar falimentat, aflat in impas. Acesta crede ca singura solutie pentru a scapa de cruzimea vietii ar fi sa isi puna capat zilelor chiar in jurul sarbatorilor de iarna. Insa intamplarea face ca un “inger” isi face aparitia si ii arata ca viata este cu adevarat extraordinara si merita traita din plin. Ingerul ii arata personajului principal, George, cum ar fi fost lumea fara el. Vazand acestea, George isi doreste din plin sa traisca viata la maximum. Este un film pe care il puteti viziona alaturi de familie sau alaturi de persoana iubita.

Miracle on 34th Street intra tot in categoria filmelor clasice din preajma sarbatorilor de iarna. Filmul are la baza povestea scrisa de Valentine Davies si a fost produs in anul 1947. Chiar daca a aparut acum aproximativ jumatate de secol, filmul Miracolul de pe strada 34 inca se afla in topul preferintelor. Este un film de familie care pune acentul pe importanta celor dragi in viata noastra, dar si pe faptul ca fiecare trebuie sa creada in spiritul magic al Craciunului.

Cum ar fi Craciunul fara obisnuitul film Singur acasa. Filmul Home Alone se incadreaza in topul preferintelor atunci cand vine vorba despre filme de Craciun, tocmai de aceea este difuzat in fiecare an. Atat cei mai mici, cat si cei mari vor sta cu zambetul pe buze pe tot parcursul filmului care prezinta peripetiile unui baietel ramas… singur acasa.

Incheiem lista filmelor de Craciun pe care ar trebui sa le vizionati in aceasta minunata perioada cu filmul inspirat de fabuloasa poveste a lui Charles Dickens, A Christmas Carol. Este un film care va va trezi cele mai frumoase sentimente, iar personajul principal este interpretat de Jim Carrey.

Avand aceste mici idei la dispozitie, nu va ramane decat sa fiti alaturi de cele mai dragi persoane si sa va bucurati de magia si povestea fascinanta a acestor minunate filme.