Lista întrebărilor sugerate de mai jos este destinată să ofere îndrumări inițiale unei persoane care ia în considerare angajarea unui avocat. Nu există răspunsuri „corecte” la întrebări. Mai degrabă, răspunsurile la întrebări vă vor ajuta să decideți dacă avocatul pe care il alegeti este avocatul potrivit pentru a se ocupa de chestiunea legală. Un avocat nu este obligat să răspundă la întrebări, iar avocatul va avea de asemenea întrebări pentru tine.

Context și experiență

1. Ce experiență aveți ca si avocat online in manipularea problemelor juridice asemanatoare cu a mea?

2. Aveți acreditări speciale în această zonă de practică? Sunteți certificat ca specialist legal în această zonă de practică?

3. Aveți asigurare de malpraxis?

4. Aș dori o referință de la un fost client. (Avocatul nu vă poate oferi numele unui fost client fără consimțământul fostului Client din cauza obligației de confidențialitate a avocatului. Avocatul poate cere unui fost client să vă sune ca o referință sau, cu consimțământul fostului client.)

Taxe și Acordul de reprezentare

1. Aveți un acord scris pentru reprezentare pe care sa il pot citi în prealabil?

2. Cum mă veti taxa pentru serviciile dvs.? Trebuie sa va platesc pe oră, o taxă fixă ​​pentru un anumit serviciu sau o taxă contingentă (un procent din decontarea sau judecata mea)?

3. Dacă percepeți o rată orară pentru serviciile dvs., cum voi fi facturat pentru porțiuni de o oră? Voi fi facturat pentru mesajele prin e-mail și apelurile pe telefon? Este necesara o plată în avans sau un depozit în momentul în care suntem de acord că mă veți reprezenta? Dacă da, va pot trimite banii într-un cont de încredere? Când vor fi plătite taxele pentru serviciile dvs.?

4. Dacă am terminat reprezentarea înainte ca problema să fie rezolvată, ce se va întâmpla cu banii pe care i-am platit in avans si care nu au fost cheltuit pentru serviciile juridice?

5. Voi fi taxat pentru cheltuieli extra și, dacă da, la ce cheltuieli ar trebui să mă aștept? Ppoti accesa si https://www.facebook.com/avocat.online.ro/ pentru mai multe informatii utile.

6. Dacă percepeți o taxă contingentă, ce servicii fac parte din aspectul procentual al taxei?

Gestionarea relației

1. Vei fi responsabil pentru cazul meu sau va fi atribuit unui alt avocat?

2. Cine va fi persoana mea de contact primară și care este poziția sa cu firma?

3. Care este cea mai bună modalitate de a comunica cu dvs. (scrisoare, telefon sau e-mail)?

4. Cum mă vei informa despre evoluțiile din cazul meu?

5. Voi primi copii ale documentelor, cum ar fi corespondența și tot ce trimiteți în instanță, pe parcursul reprezentării?

6. Dacă vă sun pentru informații, când mă pot aștepta la un apel telefonic de revenire (sau un e-mail)? De asemenea, avocatul trebuie sa ofere siguranta in mediul online, clientului sau, precum si documentelor trimise de acesta.

Ei bine, toate aceste intrebari va vor ajuta sa va faceti o idee despre cum va fi colaborarea dvs. cu avocatul pe care l-ati ales. Stiind toate aceste lucruri, veti putea sa stati mai linistit si sa va simtiti mult mai confortabil in relatia client-avocat. Asadar, nu uitati sa comunicati cat mai deschis cu avocatul pentru eficienta maxima.